Υλικά για 4 μερίδες:
- 250 γρ ρεβίθια (περίπου 60 γρ η μερίδα)
- 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 250 γρ αποφλοιωμένης ψιλοκομμένης τομάτας ή χυμός τομάτας
- ένα μεγάλο κρεμμύδι
- δύο σκελίδες σκόρδο
- μία κουταλιά της σούπας σόδα
- ρίγανη
- αλάτι
Αφού έχουμε μουσκέψει τα ρεβίθια σε νερό για 12 ώρες από την προηγούμενη μέρα, τα στραγγίζουμε, τα πασπαλίζουμε με σόδα και τα αφήνουμε με τη σόδα για 10 λεπτά. Κατόπιν τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Μετά τρίβουμε τα ρεβίθια ένα ένα με το χέρι ώστε να τα αποφλοιώσουμε (δουλειά για τον πιο υπομονετικό της οικογένειας). Στη συνέχεια, αφού ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες του σκόρδου, τα βάζουμε μέσα στη χύτρα ταχύτητας και προσθέτουμε τα ρεβίδια, τον τοματοχυμό και τη ρίγανη. Έπειτα ρίχνουμε 5-6 κούπες νερό και βράζουμε το φαγητό μας. Αφού περάσει κάποια ώρα και μπορούμε να ανοίξουμε το καπάκι της χύτρας, προσθέτουμε και το αλάτι. Ο λόγος που ρίχνουμε το αλάτι προς το τέλος είναι για να διευκολύνουμε τα ρεβίθια να μαλακώσουν. Ο συνολικός χρόνος βρασίματος (σε χύτρα ταχύτητας) είναι περίπου μισή ώρα. Αν χρησιμοποιήσετε κανονική κατσαρόλα, απαίτείται πάρα πολύ ώρας βρασίματος για να μαλακώσουν τα ρεβίθια γι' αυτό και όπως ήδη ανέφερα δεν σας το συνιστώ.
Καλή όρεξη !!!
Καλή όρεξη !!!
Προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά
Blogger Comment
Facebook Comment