Η ψαρόσουπα είναι ένα πολύ ελαφρύ φαγητό χωρίς πολλά λιπαρά. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στην συνταγή ή και στα υλικά που προτιμούνται. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι απλή (χωρίς πολλά επιπρόσθετα συστατικά), γρήγορη στην εκτέλεση, ενώ το αποτέλεσμα γευστικά, με βρίσκει πολύ ικανοποιημένο. Στη συνταγή αυτή χρησιμοποίησα φιλέτο βακαλάου αλλά μπορεί να χρησιμόποιηθεί οποιδήποτε ψάρι (σε φιλέτο) της αρεσκείας σας.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 8 φέτες ψαριού της αρεσκείας σας (το συγκεκριμένο είναι φιλέτο βακαλάος)
- 8 μέτριες πατάτες
- μισό κιλό καρότα
- 1 ματσάκι σέλινο
- 2 φλιτζανάκια (του ελληνικού καφέ) ελαιόλαδο
- αλάτι
Γεμίζουμε νερό σε μία κατσαρόλα (όχι ως πάνω) και ρίχνουμε το λάδι και το αλάτι. Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Όταν σχεδόν έχουν βράσει τα καρότα και οι πατάτες, προσθέτουμε το σέλινο, το αφήνουμε να βράσει μαζί με τα υπόλοιπα για περίπου 5 λεπτά ακόμα και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα φιλέτα του ψαριού. Αφηνουμε το ψάρι να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Η σούπα είναι έτοιμη. Σερβίρεται με φρέσκο λεμόνι.
Καλή όρεξη!!!
Καλή όρεξη!!!
Προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά
Blogger Comment
Facebook Comment