Κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας - Συνταγή

Το κοτόπουλο με σάλτσα είναι μία εναλλακτική ελαφρώς πικάντικη συνταγή και μπορεί να συνοδευτεί με πιλάφι, ζυμαρικά ή ακόμα και με τηγανητές πατάτες. Λόγω της σάλτσας είναι λίγο βαρύ φαγητό αλλά συνδυάζει γεύση, χρώμα και άρωμα. Για να μαγειρέψουμε κοτόπουλο με σάλτσα σύμφωνα με τη συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαστούμε:


Υλικά 5-6 μερίδες:
  • 1 κοτόπουλο
  • 500 γρ χυμός ντομάτας (τοματοπελτές)
  • μισή κούπα βούτυρο
  • μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μισό φλιτζανάκι (του ελληνικού) ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανός, αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για το κοτόπουλο:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια μερίδας, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και μαύρο πιπέρι και τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο ώσπου να ροδίσουν σε κάθε πλευρά.

Για τη σάλτσα:

Σε ένα τηγάνι, χρησιμοποιώντας το ελαιόλαδο αυτή τη φορά, σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (ψιλοκομμένα) ώσπου να "μαραθούν". Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, το χυμό ντομάτας και το μαϊντανό (ψιλοκομμένο). Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 3-4 λεπτά.

Ο φούρνος:

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι (πυρέξ) ή σε μία γάστρα, βάζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Κλείνουμε το καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.


Στη γαρνιτούρα της επιλογής μας, μπορούμε να προσθέσουμε τη σάλτσα από το κοτόπουλο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το κοτόπουλο συνοδεύεται με πιλάφι.

Κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας - Συνταγή


Καλή όρεξη!!!

Προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment