Κοτόπουλο (μπουκιές) τηγανητό με πουρέ - Συνταγή

Το τηγανητό κοτόπουλο κατά προτίμηση συνοδευόμενο με πουρέ είναι εύκολο στη προετοιμασία, δεν χρειάζεται και πολύ χρόνο και έχει υπέροχη γεύση. Προτείνεται σε όσους αρέσει το κοτόπουλο να είναι τραγανό, αφού με το τηγάνισμα αποκτά περιμετρικά μια "κρούστα". Η συγκεκριμένη συνταγή αναφέρεται σε στήθος κοτόπουλο, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μπούτια ή ολόκληρο το κοτόπουλο σε κομμάτια. Όποιος ενδιαφέρεται να το μαγειρέψει θα χρειαστεί:

Υλικά για 4 μερίδες:
  • 2 στήθη από κοτόπουλο
  • 8 πατάτες (μέτριου μεγέθους)
  • 1 κύβος ζωμός κοτόπουλο
  • μισό λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 2 φλιτζανάκια (ελληνικού) ελαιόλαδο (για τον πουρέ)
  • αλάτι, ρίγανη, πιπέρι μαύρο
Για τον πουρέ:
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 6 ποτήρια νερό. Όταν άρχισει να βράζει, ρίχνουμε τις πατάτες, τον κύβο, αλάτι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Αφού βράσουν οι πατάτες τις λιώνουμε πιέζοντάς τες με ένα πιρούνι. Στη φάση αυτή, στην κατσαρόλα θα έχει απομείνει λίγο νερό οπότε θα βράσουμε λίγο ακόμα τον πολτό πατάτας μέχρι να τραβήξει σχεδόν όλο το νερό. Προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι, ανακατεύουμε καλά και ο πουρές είναι έτοιμος.
Σημείωση: όταν οι πατάτες μέσα στην κατσαρόλα γίνουν πολτός, θα πρέπει να ανακατεύουμε καλά και συχνά να μην κολλήσει.

Για το κοτόπουλο:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο (το στήθος στην περίπτωση αυτή) για περίπου μισή ώρα, αφού στο νερό που βράζει έχουμε προσθέσει και το αλάτι της αρεσκείας μας. Όταν βράσει, το βγάζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει, τηγανίζουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσουν σε κάθε πλευρά. Μόλις τηγανιστούν, τα βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε λεμόνι, λίγο μαύρο πιπέρι και ρίγανη.

Κοτόπουλο (μπουκιές) τηγανητό με πουρέ - Συνταγή


Καλή όρεξη!!!

Προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment