Μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές και πιλάφι - Συνταγή

Θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα κυριακάτικο φαγητό που θα συγκεντρώσει όλη την οικογένεια πάνω από το τραπέζι. Θα χρειαστεί να αφιερώσουμε λίγο χρόνο παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο.


 Υλικά για 6 μερίδες:  

  • 1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια για κοκκινιστό
  • 2 κούπες ρύζι κίτρινο (για πιλάφι)
  • μισή κούπα αρακάς
  • 8 πατάτες (μέτριο μέγεθος)
  • 1 καρότο
  • 400 γρ ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας (τοματοπελτές)
  • 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
  • λίγος χυμός λεμονιού
  • 1 κύβος ζωμός βοδινού
  • αλάτι, ρίγανη, μαύρο πιπέρι, κύμινο
Για το κρέας:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το κρέας για περίπου δύο ώρες ώσπου να μαλακώσει, Στην αρχή του βρασίματος  αφαιρούμε τον αφρό που βγάζει το κρέας. Λίγο πριν βράσει το κρέας ρίχνουμε το αλάτι και το αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα. Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε μία γάστρα. Το νερό της κατσαρόλας που έβρασε το κρέας (ζωμός) δεν το πετάμε γιατί θα μας χρειαστεί. Αφού βάλουμε το κρέας στη γάστρα, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, το λάδι, το πιπέρι, τη ρίγανη και λίγο κύμινο. Έπειτα προσθέτουμε στη γάστρα ζωμό από την κατσαρόλα έως ότου το κρέας να μην καλύπτεται εντελώς. Βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο στους 250 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

Για το πιλάφι:
Πλένουμε το ρύζι σε πολλά νερά. Σε νερό που βράζει προσθέτουμε το καρότο (ψιλοκομμένο), τον αρακά, το ρύζι, λίγο αλάτι, 1 κύβο ζωμό βοδινού και λίγο χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να βράσουν για 18 λεπτά. Το πιλάφι είναι έτοιμο, οπότε το στραγγίζουμε.

Για τις πατάτες:
Τηγανίζουμε τις πατάτες με τη γνωστή διαδικασία. Καλό θα ήταν να είναι το τελευταίο στάδιο προετοιμασίας του φαγητού ώστε να παραμείνουν ζεστές στο σερβίρισμα.
Σερβίρουμε το κρέας με τις πατάτες και το πιλάφι. Στις πατάτες και στο πιλάφι ρίχνουμε (απλώνουμε) τη σάλτσα από το κρέας.

Μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές και πιλάφι - Συνταγή


Καλή όρεξη!!!

Προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment