Σπιτική πίτσα - Συνταγή

Πεντανόστιμη σπιτική πίτσα. Μια συνταγή που θα μείνει αξέχαστη τόσο σε εσάς όσο και στους καλεσμένους σας. Επίσης είναι ένα φαγητό που σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδιά. Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα παιδιά τρελένονται για την πίτσα. Γιατί λοιπόν να μην δοκιμάσουν σπιτική πίτσα που σίγουρα θα έχει αγνά υλικά;

Υλικά:
1 πακέτο ξηρή μαγιά
2 φλιτζάνια ζεστό νερό
3 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
4 φλυτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι

Σάλτσα:
2 μεσαίου μεγέθους κουτιά σάλτσα ντομάτας
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι πιπέρι

Υλικά για την πίτσα:
4 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
4 φέτες μπέικον, κομμένο σε κύβους (προαιρετικά)
1 πακέτο φέτες πεπερόνι
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, κομμένη
1 μέτρια πράσινη πιπεριά, κομμένη
Λίγες  ώριμες ελιές σε φέτες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό

Οδηγίες:

Ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύουμε τη ζύμη στο θερμό νερό. Προσθέτουμε λάδι, το αλάτι και 2 φλιτζάνια αλεύρι. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε για να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Την απλώνουμε πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία και ελαστική, περίπου 6-8 λεπτά. Την βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ. Καλύπτυμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.

Σάλτσα
Απλώς ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας και την αφήνουμε προς το παρών στην άκρη
 
Κατασκευή της σπιτικής πίτσας
Απλώνουμε το ζυμάρι σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 250 βαθμούς περίπου για 15 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) μέρχι να ροδίσει λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά της πίτσας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σπιτική πίτσα - Συνταγή


Καλή όρεξη!!!

Προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment