Μοσχάρι με μπάμιες στη γάστρα - Συνταγή

Το μοσχάρι με μπάμιες στη γάστρα είναι ένα πολύ εύγευστο φαγητό που είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει την άποψη αρκετών ανθρώπων που δεν έχουν πάρει με καλό μάτι τις μπάμιες. Η συνταγή έχει κάποια διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει τους κόπους. Για να πω την αλήθεια και εγώ δεν είχα καλή άποψη για τις μπάμιες μέχρι που δοκίμασα αυτή τη συνταγή. Για να μαγειρέψουμε μοσχάρι με μπάμιες στη γάστρα χρειαζόμαστε:



Υλικά για 5 μερίδες:
  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1 κιλό μπάμιες
  • μισή κούπα ξύδι
  • 2 φλιτζανάκια (του ελληνικού) ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3-4 ντομάτες
  • μαίντανός, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
Το μοσχάρι:

Βράζουμε το κρέας. Πριν βράσει εντελώς προσθέτουμε και το αλάτι και το αφήνουμε μέχρι να βράσει. Το νερό (ζωμός) από το κρέας δεν το πετάμε γιατί θα το χρειαστούμε αργότερα.

Τις μπάμιες:

Καθαρίζουμε τις μπάμιες στο κοτσάνι, πλένουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι. Στη συνέχεια τις ραντίζουμε με το ξύδι, τις ανακατεύουμε καλά μέσα στο ταψί και τις αφήνουμε να μείνουν έτσι για μία ώρα. Έπειτα τις πλένουμε καλά.

Η γάστρα:

Στη γάστρα βάζουμε τις μπάμιες και το κρέας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, πιπέρι κόκκινο και το λάδι. Έπειτα ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε με τον τρίφτη. Απλώνουμε τον πολτό της ντομάτας πάνω από τις μπάμιες και το μοσχάρι. Έπειτα προσθέτουμε τον ζωμό (από τον βρασμό του μοσχαριού) σε [ποσότητα ανάλογα με το μέγεθος της γάστρας. Προσθέτουμε τόσο ζωμό ώστε να μην καλυφθούν εντελώς οι μπάμιες.

Βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε περίπου για μία ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν απαιτείται να ανακατέψουμε.

Σημείωση: Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα φρέσκιες μπάμιες. Αν χρησιμοποιηθούν κατεψυγμένες, τότε η διαδικασία του ραντίσματος με το ξύδι παραλείπεται και προσέχουμε απλά να έχουμε αποψύξει τις μπάμιες καλά.



Καλή όρεξη!!!

Προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment