Τορτελίνια με λευκή σος

Τα τορτελίνια με λευκή σος είναι μία πολύ γευστική πρόταση για τους φίλους των ζυμαρικών. Συνοδεύεται άψογα με μοσχοφίλερο λευκό κρασί.

Υλικά για τα τορτελίνια (3 μερίδες)


  • 250 gr τορτελίνια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι 

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 4 -5 κούπες νερό (περίπου 1 λίτρο) προσθέτουμε το αλάτι και περιμένουμε να πάρει βράση. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα τορτελίνια και τα αφήνουμε να βράζουν για 12 λεπτά. Αφού σουρώσουμε τα τορτελίνια μπορούμε να τα σωτάρουμε σε ελάχιστο λάδι ή βούτυρο για 1-2 λεπτά.

Υλικά για τη σος


  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 200 gr τριμμένο κασέρι τύπου Γκούντα
  • 130 gr μπέικον
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 200 gr φρέσκα μανιτάρια ή στραγγισμένα κονσέρβας
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας Κορν φλάουρ
  • Λίγο πιπέρι

Τεμαχίζουμε το μπέικον, την πιπεριά και τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια. Έπειτα σε μία κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο σωτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια και μετά από λίγο την πιπεριά. Ανακατεύουμε συνέχεια για λίγα λεπτά και έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το Κορν φλάουρ, το οποίο έχουμε αραιώσει με νερό σε μισό φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να αρχίσει να δένει η σος. Δύο λεπτά πρίν να βγάλουμε της σος από τη φωτιά προσθέτουμε και τα τρίμματα του κασεριού. Ανακατεύουμε και πάλι. Η σος είναι έτοιμη οπότε την απλώνουμε πάνω από τα τορτελίνια σε κάθε μερίδα.

Για τη σος ο χρόνος μαγειρέματος εκτιμάται στα 15 -20 λεπτά. Επίσης προτείνεται η χρήση αντικολλητικού σκεύους. Το Κορν φλαουρ συμβάλλει στο δέσιμο και την πήξη της σος.

Τορτελίνια με λευκή σος


Καλή όρεξη!!!

Προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment