Χοιρινό με λάχανο - Συνταγή

Χοιρινό με λάχανο. Ένα φαγητό με παράδοση και μεράκι. Προτείνεται ανεπιφύλαχτα για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Πρόκειται για μία συνταγή που προέρχεται από τις παλαιότερες γενιές. Ένα φαγητό όπως συνήθιζαν να το μαγειρεύουν στο χωριό μου στα παλιά χρόνια. Για να μαγειρέψουμε χοιρινό με λάχανο χρειαζόμαστε:

Υλικά για 5 μερίδες:


  • 1 κιλό χοιρινό
  • 1 μέτριο λάχανο
  • μισό φρέσκο λεμόνι
  • 2 φλιτζανάκια (του ελληνικού καφέ) ελαιόλαδο
  • αλάτι, κύμινο, πιπέρι κόκκινο

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μερίδας και αφού το πλύνουμε, το βάζουμε στη κατσαρόλα με νερό και αλάτι και το βράζουμε στο δυνατό για περίπου 1,5 ώρα. Όταν αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε τον αφρό που βγάζει το κρέας. Όταν τελειώσουμε το βράσιμο του κρέατος, το βγάζουμε από την κατσαρόλα αλλά δεν πετάμε το νερό της κατσαρόλας.
Στη συννέχεια τρίβουμε το λάχανο σε μεγάλα τρίμματα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι, το κύμινο,το πιπέρι (κόκκινο) και το λεμόνι και τα αφήνουμε να βράσουν στο ίδιο νερό που έβρασε και το κρέας για μισή ώρα περίπου. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το λάχανο. Όταν σχεδόν έχει βράσει, προσθέτουμε ξανά στην κατσαρόλα το κρέας και το αφήνουμε να βράσει ακόμα ένα δεκάλεπτο. Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Χοιρινό με λάχανο - Συνταγή


Καλή όρεξη!!!

Προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment