Μπριζόλες με πατάτες (ριγανάτες) - Συνταγή

Οι μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο (στην συγκεκριμένη περίπτωση πατάτες ριγανάτες και όχι με σάλτσα) είναι μία συνταγή πολύ γρήγορη στην προετημασία (χωρίς το ψήσιμο), ενώ το αποτέλεσμα γευστικά είναι εγγυημένο μιας και δεν απαιτεί ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με τη μαγειρική. Είναι μία συνταγή αρκετά διαδεδομένη και με απλές διαδικασίες οπότε δεν θα χρειαστεί να πειραματιστείτε ή να πάρετε ρίσκα.


Υλικά για 4 μερίδες:
  • 4 μπριζόλες
  • 7-8 μέτριου μεγέθους πατάτες
  • 1,5 φλιτζανάκι (του ελληνικού καφέ) ελαιόλαδο
  • μισό κρεμμύδι
  • μισό λεμόνι
  • ρίγανη
  • κύμινο
  • πιπέρι μαύρο
  • αλάτι 
Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε τεμάχια στο σχήμα και το μέγεθος της αρεσκείας μας και τις βάζουμε μέσα σε ένα ταψί μέτριου μεγέθους. Στη συνέχεια πλένουμε τις μπριζόλες, αφαιρούμε με το μαχαίρι το λίπος τους περιφερειακά (για όσους αποφεύγουν το λίπος) εκτός και αν τις θέλουμε πιο ζουμερές και τις τοποθετούμε στο ταψί. Μετά ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το απλώνουμε πάνω από τις μπριζόλες και τις πατάτες. Έπειτα ρίχνουμε το λάδι και το λεμόνι ομοιόμορφα μέσα στο ταψί και προσθέτουμε αλάτι, ρίγανη και λίγο πιπέρι μαύρο. Εάν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κύμινο πάνω από τις μπριζόλες για μια ιδιαίτερη μυρωδιά. Στη συνέχεια βάζουμε νερό στο ταψί, έτσι ώστε η επιφάνειά του ίσα ίσα να μην καλύπτει εξολοκλήρου τις πατάτες (για να μην φύγει η ρίγανη). Η προετοιμασία του φαγητού μας ολοκληρώθηκε, οπότε και το βάζουμε στο φούρνο στους 250 C για μία με μιάμιση ώρα (Εξαρτάται από την ποσότητα του νερού που έχουμε βάλει στο ταψί και από το φούρνο).

μπριζόλες με πατάτες


Καλή όρεξη !!!

Προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment