Πρασόπιτα - Συνταγή

Η πρασόπιτα (με κιμά) είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά. Είναι πολύ νόστιμο και αρκετά εύκολο να γίνει, οπότε μπορούν να το δοκιμάσουν όλοι ακόμα και αν δεν διατηρούν φιλικές σχέσεις με την κουζίνα. Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Υλικά για ένα ταψί (16 κομμάτια)

  • 2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα (κατεψυγμένα)
  • 800 gr πράσσα
  • μισό κιλό κιμάς
  • λίγο βούτυρο
  • μισό φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι κόκκινο και μαύρο, κύμινο
Αφήνουμε τα φύλλα της σφολιάτας να ξεπαγώσουν καλά. Για τη γέμιση ακολουθούμε τα εξής:
Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το λάδι και λίγο κόκκινο πιπέρι. Βάζουμε 2 κούπες νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα τέταρτο ενώ ανακατεύουμε συχνά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα τέταρτο ακόμα. Αφού βράσουν τα υλικά μας, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι μαύρο και κύμινο και τα ανακατεύουμε. Η γέμιση είναι έτοιμη.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί  κουζίνας. Στρώνουμε το ένα φύλλο στον πάτο του ταψιού. Εφαρμόζουμε καλά το φύλλο, ώστε τα καλύπτει όλη την επιφάνεια του ταψιού (το προσαρμόζουμε ώστε να έχει τις ίδιες διαστάσεις). Έπειτα απλώνουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο και παίρνουμε το δεύτερο φύλλο και το ΄τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση, προσαρμόζοντάς το όπως και το πρώτο φύλλο στο μέγεθος του ταψιού. Περιμετρικά του ταψιού, συμπιέζουμε τα φύλλα μεταξύ τους ώστε να κολλήσουν. Αλείφουμε με βούτυρο το πάνω φύλο, και με ένα μαχαίρι, το χαράζουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας. Αφού θερμάνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς, βάζουμε το ταψί και αφήνουμε την πρασόπιτα για μισή ώρα περίπου.

Πρασόπιτα - Συνταγή


Καλή όρεξη!!!

Προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment