Φασολάδα - Συνταγή


Φασολάδα τρομερή ή απλά φασόλια σούπα. Όπως το βλέπει κανείς. Εγώ πάντως, από όλα τα όσπρια, έχω μια μικρή προτίμηση στα φασόλια και μάλιστα φασόλια σούπα. Άλλωστε αν δεν κάνω λάθος, η φασολάδα είναι η πιο παραδοσιακή συνταγή των Ελλήνων. Αν μάλιστα συνδιάζεται με χειμώνα, χιόνια και βουνό, τότε σίγουρα είναι μία από τις μικρές απολαύσεις της ζωής.

Υλικά για 5 μερίδες:
  • 1/2 κιλό φασόλια μέτρια ή ψιλά
  • 2 κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένος τοματοπελτές
  • 3-4 καρότα
  • 5 κλωνάρια σέλινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κύβοι ζωμού βοδινού
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι (μαύρο)
Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την άλλη μέρα σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε κυβάκια, τους κύβους, λίγο αλάτι, πιπέρι και τον συμπυκνωμένο τοματοπελτέ. Στη συνέχεια τα βάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό, τα φασόλια και το σέλινο και τα βράζουμε στο δυνατό για περίπου 2 ώρες αναλόγα με την ισχύ της κουζίνας.

φασολάδα συνταγή


Καλή όρεξη!!!

Προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment