Μακαρόνια με κιμά - Συνταγή

Είμαι μακαρονάς τί να κάνω; Τα μακαρόνια με κιμά (και σάλτσα στη συγκεκριμένη περίπτωση) είναι μία συνταγή που αναφέρεται σε όλους τους φανατικούς μακαρονάδες και όχι μόνο. Όταν ήμουν φοιτητής, συνήθιζα να μαγειρεύω μακαρονάδες (σε πιο απλή έκδοση) γιατί το θεωρούσα εύκολο φαγητό. Τη συγκεκριμένη συνταγή είπα να την εμπλουτίσω λιγάκι. Λοιπόν θα χρειαστούμε:
Υλικά για 6 μερίδες
  • 500 gr μακαρόνια σπαγγέτι Νο 10
  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 500 gr τοματοπελτές
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2-3 ελιές
  • λίγο μαϊντανός
  • ελαιόλαδο (1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ)
  • 2 κύβοι ζωμός βοδινός
  • αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Τα μακαρόνια: Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε 1 κύβο ζωμό, τα μακαρόνια και το αλάτι που επιθυμούμε. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ζεματίζουμε με καυτό λάδι.
Ο κιμάς: Σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, περιμένουμε να ζεσταθεί αρκετά και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα οποία είναι ψιλοκομμένα. Έπειτα προσθέτουμε λίγο νερό και τοματοπελτέ (από 1 φλιτζανάκι του ελληνικού για το καθένα), τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά και τακτικά μέχρι να βράσει.
Η σάλτσα: Ψιλοκόβουμε το καρότο, την πιπεριά και τις ελιές και τα βράζουμε λίγο με ελάχιστο νερό, λάδι, αλάτι και 1 κύβο ζωμό. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, λίγο κύμινο και μαυροπίπερο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά και τη σάλτσα ενώ μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Μακαρόνια με κιμά - Συνταγή


Καλή όρεξη!!!

Προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment